MDU4NnwwMDAwMDAwMDY4MHw1OA..

Sörsjön / Sörsjön

Gård på strandtomt nära skoterled med skog och mark, jakträtter och fina uthus

 • : Lantbruk
 • : Gård
 • : Djuptjärn 8
 • : 375 319 kvm
 • : 1909

BUDGIVNINGEN avslutas på måndag 25/9 kl 13:00!! * Gård i fantastiskt, lugnt läge på en strandtomt och nära skoterled med 37 ha skog och mark, tre jakträtter och flertal byggnader. På gården finns en stor, fin villa med praktisk planlösning och energieffektiv uppvärmning genom jordvärme. Villan har på både nedre och övre plan varsitt allrum, sovrum, kök och badrum. På nedre plan finns även pann-/tvättrum, en bastu och utgång till den fina, stora, delvis takade verandan i soligt syd/sydvästläge med vedeldad badtunna och fin utsikt över älven. Flertalet uthus ingår med gott om plats för förvaring, garage, skotergarage, traktorgarage, f.d. stall och en timmerstomme med potential till gäststuga.

Fastigheten äger andel i Transtrands Besparingsskog, vilket berättigar till förmåner, såsom bidrag till markberedning, plantering, röjning etc. Småviltjakt får av delägare bedrivas på Besparingsskogens mark som idag omfattar ca 26.000 ha. Se vidare info om bidrag och jakt på Transtrands Besparingsskogs hemsida, www.transkog.se
Till fastigheten hör enligt skogsbruksplanen 31,2 ha produktiv skogsmark med ett uppskattat virkesförråd om 1059 m³sk, vilket motsvarar ca 34 m³sk/ha. Trädslagen är en blandning av
56% gran, 40% tall och 4% löv. Skogsmarkens medelbonitet är beräknad till 3,6 m³sk per hektar och den årliga tillväxten uppskattas för närvarande till ca 83 m³sk. För mer ingående information, se den bilagda skogsbruksplanen vilken upprättats i augusti 2023 av BN Skogskonsult AB.

Fastigheten är taxerad som lantbruksenhet, förvärvstillstånd kan krävas - vi hjälper köparen med ansökan. Länsstyrelsens avgift på 4600 kr betalas av köparen i samband med ansökan.
Tillträde sker enligt överenskommelse, dock tidigast efter att förvärvstillståndet vunnit laga kraft.
Fastigheten säljs i befintligt skick och med friskrivningsklausul, vilket innebär att säljaren frånskriver sig allt ansvar för fastigheten. Vi uppmanar intressenter att undersöka fastigheten noga. Fastigheten är besiktad och protokollet ligger under dokument.

Sörsjön är en levande och aktiv by med många yngre familjer som satsar på orten, det finns restaurang, spa och gym, lanthandel och bensinmack, badplats och skogsminigolf.
Om du älskar natur och ett aktivt friluftsliv har du allt som behövs i närheten. Det finns möjlighet till bad både i älven och vid den fina badplatsen med sandstrand och hopptorn, fiske och paddling på sommaren och närhet till skoterleder och längdspår vintertid. På hösten är vandring, cykling, bär- och svampplockning populärt. Till Sälenfjällen är det 3,5 mil och till Näsfjällets alpina anläggning bara 1 mil.

Läs mer
2 250 000 kr
1 600 000 kr2023-08-30 18:042
1 500 000 kr2023-08-30 17:451

  Anmälan visning

  broker
  Ansvarig
  Kristin Jauch
  Fastighetsmäklare

  +4673-84 55 341

  kristin@pifastighet.se

  Kontakta mig

  Bilder

  Anmäl intresse

   Anmäl ditt intresse via formuläret

   Karta