MDU4NnwwMDAwMDAwMDcwMnw1OA..

Älvdalen / Hållbovallen

Skogsgård med jakträtt, många byggnader och stor potential

 • : Lantbruk
 • : Gård
 • : Hållbovallen 404
 • : 103 806 kvm
 • : 1916

Här finner du en stor skogsgård med jakträtt och många byggnader. Perfekt för dig som älskar naturen och att pyssla med din hobby. Fastigheten består av ca 8 hektar skog som har andel i Älvdalens Besparingsskog vilket innebär generösa bidrag. Flertalet byggnader står på tomten allt från dubbelgarage, bastuhus, gäststuga, ladugård, förvaringsbodar till timrad slogbod med eldplats och matplats. Tomten är en skogstomt med allt det innebär med bär, hjortron, djurliv och fågelkvitter. Vidare på tomten i avskilt läge från övriga byggnader på andra sida vägen finns en timrad stuga som inrymmer ett sovrum och ett rum med vedspis och en förrådsbyggnad med utedass. Förutom bostadshuset har alla andra byggnader inte använts på många år.
Bostadshuset har 137 kvm boarea och 31 kvm biarea fördelat på två våningsplan + källarplan och inrymmer fyra sovrum, vardagsrum och vältilltaget kök. Renoveringsbehov föreligger. Fiber finns indragen!
Fastigheten säljs den i befintligt skick och med friskrivningsklausul, vilket innebär att säljaren frånskriver sig allt ansvar för fastigheten. Vi uppmanar intressenter att undersöka fastigheten noga. Fastigheten är taxerad som lantbruksenhet, förvärvstillstånd kan krävas - vi hjälper köparen med ansökan. Länsstyrelsens avgift på 4600 kr betalas av köparen i samband med ansökan.
Tillträde sker enligt överenskommelse. Dock tidigast efter att förvärvstillståndet vunnit laga kraft.

Fastigheten har andel i Älvdalens Besparingsskog där du som fastighetsägare kan söka bidrag till skogsvårdsåtgärder så som plantering med mera. För mer information se: Älvdalens Besparingsskog hemsida, www.besparingsskogen.se/alvdalen/delagare/bidrag/
Möjlighet finns för småviltsjakt på Älvdalens Besparingsskogs marker med en areal om ca 57 000 hektar. Småviltsjakt för delägare kostar 200 kr per år. Se mer information på: www.besparingsskogen.se/alvdalen/verksamhet/jakt-fiske/

Hållbovallen är ett snösäkert vinterparadis med milsvida skoterleder. På orten finns några draghundsförare som underhåller mycket fina, skyltade hundspår i olika längder. I Nornäs som är bara 1 mil bort finns elljuslängdspår på vintern. På sommaren lockar sjön Noran med sin fina badplats och bra fiske och paddling. På hösten är vandring, cykling och bär- och svampplockning populärt.

Säljstart höst 2023. Kontakta oss vid intresse!

Läs mer
995 000 kr
920 000 kr2023-09-19 14:071
900 000 kr2023-09-14 14:181

  Anmälan visning

  broker
  Ansvarig
  Kristin Jauch
  Fastighetsmäklare

  +4673-84 55 341

  kristin@pifastighet.se

  Kontakta mig

  Bilder

  Anmäl intresse

   Anmäl ditt intresse via formuläret

   Karta