MDU4NnwwMDAwMDAwMDg4Mnw1OA..

Särna / Örevallen/Strandvallen

Välskött fäbod med 2ha skog och jakträtt!

 • : Fritidshus
 • : Örevallen 8
 • : 3

BUDGIVNING är öppen och ska avslutas tisdag 16/7 kl 10!!** Välskött fäbod med 2ha skog och jakträtt i Örevallen söder om Särna! Här finner du en fridfull oas med flertal välskötta byggnader: en sovstuga med öppen spis, soffa och mysig sovalkov, ett kokhus med vedspis, gasolkylskåp och matplats, en gäststuga med våningssäng och ett uthus med torrtoa, tvättrum samt vedbod. En grävd brunn finns på tomten.

En av båda fastigheter som säljs har andel i Särna-Idre Besparingsskog S:1 som som ger rätt till jakt på besparingens marker om ca 43 000 ha. Det innebär även att man kan få bidrag för markberedning, plantering, röjning och vägar. Info: www.besparingsskogen.se/sarna-idre.
Fastigheten är taxerad som lantbruksenhet, förvärvstillstånd kan krävas - vi hjälper köparen med ansökan. Länsstyrelsens avgift på 4600 kr betalas av köparen i samband med ansökan
Tillträdet kan ske enligt överenskommelse, dock tidigast när förvärvstillstånd erhållits.

Örevallen är en liten fäbod som ligger ca 1,5 mil söder om Särna. I Särna finns affärer, bensinstation, restauranger, vårdcentral, skola och fina längdspår. Vintertid tar du skoterleden från fäboden mot Mörkret och mot Sälen. På sommaren kan du doppa dig eller fiska i älven. På hösten är bär- och svampplockning populärt. Bara några kilometer ifrån stugan börjar Fulufjällets nationalpark med sina fantastiska vandringsleder. Från Örevallen tar man sig även enkelt med bilen till olika stora alpinanläggningar i närheten: Fjätervålen, Idrefjäll, Sälenfjällen.

Välkommen att boka din visning!

Läs mer
495 000 kr
Kontakta mäklaren för visning

  Anmälan visning

  broker
  Ansvarig
  Kristin Jauch
  Fastighetsmäklare/Grundare
  Skog- och Lantbruk
  Nyproduktion
  Kommersiella fastigheter

  +4673-84 55 341

  kristin@pifastighet.se

  Kontakta mig

  Bilder

  Kalkylator

  Särna / Örevallen/Strandvallen

  Din kommande månadsutgift:

  1 850 kr

  • Ränta (efter skattereduktion)982 kr

   För närvarande är ränteavdraget satt till 30 procent. Det innebär att du kan återfå 30 procent av dina räntekostnader vid deklarationen. Om dina räntekostnader överstiger 100 000 kr, minskar avdraget till 21 procent för den överstigande delen. Om du inte väljer att göra en så kallad jämkning, sker detta avdrag en gång om året.

  • Amortering701 kr
  • Driftkostnad167 kr
  • Månadsavgift0 kr
  kr
  kr
  kr
  kr
  %
  kr

  Anmäl intresse

   Anmäl ditt intresse via formuläret

   Karta